Voetreflexmassage

“De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten.”

Voetreflexologie is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschrijven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Reflexologie betekent ‘weerspiegeling’. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. In en onder de voeten zitten reflexzones en drukpunten die in verbinding staan met je organen, spieren, gewrichten en lymfe. Zo staan de binnenranden van de voeten in contact met de wervelkolom, de tenen met het hoofd en de hielen met het onderlichaam. 

Door het masseren van deze reflexzones op de voeten, verbetert de doorbloeding en energie doorstroming. Het werkt positief op het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en afvalstoffen worden afgevoerd. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geprikkeld, spanning en blokkades worden weggenomen en de balans in het lichaam wordt hersteld. Daarnaast kun je zelf genezing bevorderen door andere (natuurlijke) methoden, zoals een betere voeding, meer ontspannende activiteiten verrichten, kruidenthee, homeopathie enzovoort. 

Heb je geen klachten dan ben je uiteraard ook welkom bij voor een ontspannende massage van de voeten. Een verwenmoment voor jezelf en je voeten!

Voetreflexmassage kan heel goed samen met al bestaande reguliere behandelmethodes. Het vervangt geen arts of medicijn. Ben je onder behandeling van een arts of specialist, overleg dan met hen of ze geen bezwaar hebben tegen de voetreflextherapie naast de bestaande behandeling.

Wat merk je van de voetreflexmassage behandeling?

Na de massage is de kans groot dat je je ontspannen en slaperig voelt. Bij sommige mensen blijft dit gevoel even hangen, maar meestal verdwijnt dit na enige tijd weer en voelt men zich op een ontspannen manier weer energiek. Ik heb klanten ook horen zeggen dat ze zich na een behandeling ‘schoon’ voelen. Omdat alle reflexpunten tijdens de massage gestimuleerd zijn, voelen de voeten zacht aan en door de ontspanning is er ook vaak meer rust in je hoofd.

Is voetrefexmassage iets voor mij?

Voetreflexmassage kan helpen bij het verlichten van diverse aandoeningen, zoals:

 • Hoofdpijn, migraine
 • Nek-, rug-  en schouderklachten
 • Spijsverteringsproblemen
 • Stress, burn-out & emotionele klachten (angst, boosheid, verdriet)
 • Slaapproblemen, vermoeidheid
 • Eczeem en allergieën (hooikoorts)
 • Hoge bloeddruk en hartklachten
 • Hormonale disbalans zoals: menstruatie- en/of overgangsklachten
 • Urinewegproblemen zoals: blaasontsteking, nierstenen
 • Concentratieproblemen (ADHD/ADD)
 • Griep en verkoudheid
 • En vele andere klachten

Bovendien is het aantal sessies dat je neemt volledig aan jou. Veel mensen voelen zich al beter en opgewekter na slechts enkele behandelingen. Wanneer je dus last hebt van pijn of gewoon niet zo lekker in je vel zit, probeer dan eens voetreflexmassage. Het is de investering zeker waard.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als je voor de eerste keer voor een voetreflexmassage komt, dan nemen we eerst een vragenlijst door. Hierbij stel ik vragen over je gezondheidstoestand en eventuele klacht(en). Vervolgens ga ik je voeten masseren waarbij ik extra aandacht besteed aan de eventuele probleemgebieden en de daaraan gerelateerde klacht(en). Tijdens de massage kunnen ook andere pijnpunten naar boven komen die ik vervolgens zal bespreken en behandelen. Na de behandeling krijg je een glas water en bespreken we onze bevindingen.

Voor wie is voetreflexmassage geschikt?

Voetreflexmassage is niet alleen een prettig en ontspannende methode maar ook een veilige methode. Voetreflexmassage is een neutrale techniek. Het is een holistische therapie, waarbij ik niet alleen kijk naar de klacht, maar ook naar de leefwijzen van de persoon. De behandeling is volkomen veilig. 

Ik raadt altijd aan om goed water te drinken na een voetreflexmassage behandeling, dit kan eventuele hoofdpijn voorkomen of verminderen. Er zijn afvalstoffen vrijgekomen welke door het lichaam afgevoerd moeten worden.

Goed om te weten

Door specifieke drukpunten op de voeten te triggeren, gaat het lichaam signalen afgeven, waardoor er positieve stoffen zoals endorfine vrijkomen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder stress en pijn ervaren. Daarnaast helpt voetreflexmassage bij het verminderen van gifstoffen, spanningen en ontstekingen.

Een behandeling duurt ± 45 minuten en kost €38,00

 

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?

Neem dan contact op via o6-30212556 of info@feetness.nl.

 

Sluit Menu